2324243 Nederlanddating, dating voor mannen vrouwen en stellen
   
Algemeen
welkom
regels
tips

Advertenties
lid worden
inloggen
wachtwoord kwijt
mijn berichten
mijn profiel
mijn advertentie
mijn pasfoto
mijn favorieten
zoeken
mailcredits kopen
fakers

Chatten
chatten
uitleg

Overige
contact
enquete
lovecalculator
Datingtips rondom de date en op de site.
Je wilt met iemand voor de eerste keer afspreken. Maar hoe pak je dat aan. Hoe val je op tussen al die profielen. Is de ander wel wie die zegt dat die is. Met wie spreek je af en hoe bouw je contact op. Waar gaat zo'n date dan in zijn werk. Natuurlijk zorg je ervoor dat je er goed uitziet, zorg je ervoor dat je niet dronken wordt en vertrek je netjes na de afscheidskus. Maar ja, stel nu dat het helemaal niet loopt, je blijft een compleet verkeerde outfit uit de kast te hebben gehaald of er vallen voortdurend enge stiltes?
Lees daarom: onderstaande tips.

Datingtips voor op de site
 1. Natuurlijk vul je je profiel in,maar maak vooral gebruik van de advertentietekst. Wees hier uitgebreid in wat je vertelt. Een tekst als "leuk meisje zoekt leuke jongen", ligt voor de hand, maar je bent niet echt de eerste die het schrijft. Dus zorg voor een eigen tekst.
 2. Geef mensen iets om op te reageren, doe een voorstel om iets te gaan doen.
 3. Vertel naar wat voor iemand je op zoek bent. Dit voorkomt teleurstellingen en geeft mensen iets om op te reageren.
 4. Als jezelf reageert vertel dan wat je aansprak in de advertentie en waarom dat voor jou belangrijk is.
 5. Ga in op de in de advertentie genoemde punten
 6. Vertel meer over jezelf dan wat je doet en hoe oud je bent.
 7. Foto's invoegen zijn altijd zeer gewenst, maar hou het netjes
 8. Geef nooit zomaar je telefoonnummer, achternaam of adres. Pas als je denkt dat je je online partner kunt vertrouwen, kun je die stap eens wagen. Denk er ook aan dat als iemand je achternaam en woonplaats weet, hij/zij je adres zo kan vinden in het telefoonboek! Dat is ook niet nodig want via de site kun je anoniem e-mailen. Beter een paar kwartjes meer dan een stalker waar je nauwelijks vanaf komt.

Voorafgaand aan de date
 1. Als je een eerste keer aan date hebt, moet je natuurlijk samen bedenken wat het plan is. Een etentje is een veel gekozen optie, maar je kan ook voor koffiedate kiezen of juist voor een boswandeling met na afloop warme chocolademelk met slagroom. Probeer iets te vinden dat bij jullie beide past, en hou er rekening mee dat je bij sommige dates niet zomaar op kan stappen. Bij een tochtje in een luchtballon stap je niet zomaar uit, maar ook een halverwege een diner is het mogelijk om voor het toetje het restaurant te verlaten.
 2. Maak duidelijke afspraken over de plaats en tijd. Kleed je gepast naar het soort date, zodat je voorkomt dat de een in smoking komt en de ander in een oude joggingbroek vol met gaten.
 3. Besteed aandacht aan jouw persoonlijke verzorging. Natuurlijk heb je geen zwarte randjes onder je nagels hebt. Bezoek de sauna, kapper of schoonheidsspecialiste of bereid je thuis voor.
 4. Let op je lichaamstaal en houding. Ga niet als een ingezakt pudding onderuit zitten of de hele tijd naar buiten zitten kijken alsof je je verveelt. Recht je rug, kijk elkaar aan
 5. Als je erg zenuwachtig bent, kunt je voor de zekerheid opschrijven wat je mee wilt nemen. Geld, een kam of borstel en eventueel make-up behoren wel op dit lijstje te staan.
 6. Bedenk van te voren al een beetje waar je het tijdens de date over zou kunnen hebben. Natuurlijk moet het wel spontaan blijven, dus geen kant en klare vragenlijstje maken. Bedenk je wat je al weet van elkaar, en vraag daar op door. Bedenkt ook wat je nog niet weet maar wel zou willen weten.
 7. Zorg ervoor dat er altijd iemand is die weet waar je naartoe gaat, met wie je afgesproken hebt en wanneer je ongeveer thuis zult zijn.
 8. Spreek af in een openbare gelegenheid of plaats af waar veel mensen zijn. Nodig niet zomaar iemand bij je thuis uit of ga niet zomaar met iemand mee naar huis, zolang je de betreffende persoon nog niet zo goed kent.
 9. Als je het niet vertrouwd kan je ook iemand vragen mee te gaan. Als de ander dat ook doet, heb je een dubbele date. Maar je kan ook vragen of de vriend of vriendin die je meeneemt in de buurt blijft.
 10. Neem je mobiele telefoon mee en zorg dat je batterij genoeg opgeladen is en dat je genoeg beltegoed hebt.
 11. Laat alle communicatie via de site lopen.

Tijdens de date
 1. Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Dreig je toch te laat te komen, laat jouw date dit zo snel mogelijk weten. Zorg dat je elkaar mobiele (prepay) nummer hebt uitgewisseld!
 2. Hou jouw verwachtingen neutraal. Je merkt vanzelf wel of en wat er van gaat komen.
 3. Stel: je voelt niet op je gemak bij iemand en je weet niet hoe je de avond moet doorkomen. Overweeg om op vriendelijke wijze te zeggen dat je de avond niet voort wil zetten. Mocht dit te pijnlijk of moeilijk zijn, zorg dan dat je in ieder geval aan het eind van de date laat weten dat het bij 1 avond blijft.
 4. Natuurlijk ben je zenuwachtig. De een heeft hier meer last van dan de ander. Als je merkt dat je last hebt van de zenuwen kan je dat het beste gewoon zeggen. Waarschijnlijk heeft jouw date er net zoveel last van en breek je met deze opmerking het ijs.
 5. Toon interesse in de elkaar. Zorg ervoor dat je niet zelf de hele tijd aan het woord bent. Stel vragen en luister naar de antwoorden. Maak er natuurlijk ook geen kruisverhoor van en ga ook niet de amateurpsycholoog spelen.
 6. Laat iemand je op een bepaalde tijd bellen om te checken of alles ok is, bijvoorbeeld een half uurtje nadat jullie hebben afgesproken. Mocht je van je date af willen, dan kan je besluiten dit telefoontje als excuus te gebruiken om op te stappen. Loopt de date echter zoals je gehoopt had, druk dan het telefoontje weg, of zet je mobiel uit.
 7. Vertrouw op je intu´tie. Ga snel weg als iemand je een ongemakkelijk gevoel geeft. Het is nog altijd het beste om daar eerlijk over te zijn, hoe moeilijk dat ook is. Lukt het je niet om het te zeggen, vertrek dan met een smoesje, en laat je date dan bijvoorbeeld per SMS weten dat het bij deze ene date zal blijven.

Na afloop van de date
 1. Stuur een kaartje, e-mail, een smsje of bloemen om jouw date te vertellen dat je het een leuke date vond.
 2. Vond je het geen leuke date en had je tijdens de date geen mogelijkheid om dat te uiten, dan doe je er verstandig aan dit zo snel mogelijk te melden. Liefst al op weg naar huis.
 3. Bel op voor een vervolgafspraak als het heel leuk was. Meteen de dag erna is misschien wat snel. Een week wachten om niet al te ge´nteresseerd te lijken, is meestal geen goed idee.