2324243 Nederlanddating, dating voor mannen vrouwen en stellen
   
Algemeen
welkom
regels
tips

Advertenties
lid worden
inloggen
wachtwoord kwijt
mijn berichten
mijn profiel
mijn advertentie
mijn pasfoto
mijn favorieten
zoeken
mailcredits kopen
fakers

Chatten
chatten
uitleg

Overige
contact
enquete
lovecalculator
Minicursus chatten

Introductie

Chatten is de snelste manier om snel met een grote groep mensen online contact te maken. Het is niet alleen erg leuk maar ook helemaal niet moeilijk. Je logt in door in het menu op chatten te drukken. Dan verschijnt er een nieuw scherm waarover we hieronder het een en ander uitleggen.

Welkom in de chatroom

Nadat je bent ingelogd op de chat zie je een scherm zoals hier rechts op de pagina. Aan de rechterkant staan staan de namen van de andere mensen die op dat moment ook op de chat zijn. In het grote vlak links verschijnt de tekst die iedereen typt. In het balkje linksonder kan je zelf tekst typen. Dat door je door een eer met je muis in het vlakje te klikken. Daarna kan je beginnen met tikken. Heb je je zin klaar, druk dan op <enter> en die zin verschijnt bij iedereen in beeld.

Privegesprek starten

Wil je met iemand iets prive bespreken dan doe je dat door met je rechtermuistoets op iemands naam eenmaal te klikken. Dan verschijnt er een menu met vier opties. De bovenste optie is "prive berichten". Als je daar met je linkermuistoets op klikt dan opent zich een nieuw vester. Wat je in dit venster tikt ziet alleen de persoon die je net aangeklikt hebt.

Privegesprek voeren

Het privescherm werkt net zoals het gewone scherm. In de smalle balk onderaan aan kan jij je zinnen typen. Iedere keer dat je op enter drukt verschijnt deze zin dan in het prive-scherm. Degene aan de andere kant ziet precies hetzelfde. Let wel op. Sommige mensen vinden het vervelend als je ongevraagd met ze prive gaat. Het is daarom verstand om eerste even "en publiek" te vragen of hij/zij het goed vindt dat je hem prive aanklikt.

Iemand negeren

Het kan zijn dat er mensen in de chat zijn die dingen typen waar jij niet van gedient bent of onaangenaam vinden. Die mensen kan je negeren. Dit doe je dat door met je rechtermuistoets op iemands naam eenmaal te klikken. Dan verschijnt er een menu met vier opties. De onderste optie is "negeren". Heb je iemand genegeerd dan zie je niet meer wat hij of zij typt en ben je overal vanaf. Degene die je negeert krijgt wel een berichtje dat jij hem/haar in de negeerstand heb gezet.

Moet ik nog meer weten

Met deze informatie weet je genoeg om te beginnen met chatten. Er zijn nog meer functies waar je soms plezier van zal hebben. Maar dat komt vanzelf wel. Als je er even niet meer uitkomt kan je altijd /help typen en dan verschijnt er een helptekst in beeld. Veel chatplezier!